Het programma "Samen Sterk" van SBS-6 heeft op 4 mei 2019 aandacht besteed aan onze zorgboerderij. Bekijk hier het filmpje.

Samen Sterk’ hét televisieprogramma waarin we laten zien hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. De uitzending van 4 mei’ 19 stond in het teken van ‘Kind, Jeugd en Gezin’. We bezoeken diverse (zorg)instellingen en ondernemers die laten zien hoe zij op maat dienst verlenen. Een in het oog springende instelling is de Zorg- en speelboerderij de Hosvazze.

De Hosvazze (Zeeuws dialect voor graszode) biedt dagbesteding aan (jong) volwassenen en kinderen met een beperking, ADHD of een autismespectrumstoornis. Ieder mens is anders en ieder mens mag er zijn. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Met de juiste begeleiding kan iemand je nog doen verbazen met zijn of haar kunnen. Bij Hosvazze creëren ze een plek waar je jezelf mag zijn. In de uitzending van 4 mei ’19, van ‘Samen Sterk’ op SBS om 16:00 uur, vertellen Melanie Rooze en Niels Ouwerkerk hoe zij dit realiseren.

Samen Sterk gaat op zoek naar oplossingen en antwoorden voor dagelijkse problemen binnen de zorg. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, mantelzorg, probleemjongeren, zorg ondersteunende applicaties of zelfs een operatieve ingreep: door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In Samen Sterk laten we oplossingen voor vaak actuele vragen en situaties aan bod komen.

Zorg- en speelboerderij De Hosvazze in Lewedorp op televisie

LEWEDORP - Zorg- en speelboerderij De Hosvazze in Lewedorp staat zaterdag 4 mei in de schijnwerpers van het SBS6-televisieprogramma 'Samen Sterk'. De uitzending gaat over kind, jeugd en gezin.

Diverse (zorg)instellingen en ondernemers laten zien hoe zij werken. De Hosvazze (Zeeuws dialect voor graszode) biedt dagbesteding aan (jong) volwassenen en kinderen met een beperking, ADHD of een autismespectrumstoornis. In de uitzending (4 mei, 16. 00 uur, SBS6) vertellen Melanie Rooze de Regt en Niels Ouwerkerk hoe zij dat doen.